Toine Weterings

 
 


Toine kreeg zijn eerste muzieklessen op 7 jarige leeftijd bij Harmonie “ Orpheus “ in Tilburg. Na drie jaar heeft hij de overstap gemaakt naar euphonium en weer 6 jaar later naar Trombone. Hij is op 16 jarige leeftijd uitgenodigd ( na het winnen van een concours ) om te komen spelen bij het Blue Lake Fine Arts Camp in Michigan U.S.A. Daarna is hij naar het Conservatorium van Tilburg gegaan om lessen te volgen bij dhr. Henry Aarts ( solo- trombonist ) van het Brabants Orkest. Na het eerste jaar heeft Toine de overstap gemaakt naar Bastrombone en studeerde 4 jaar later af ( 1991). Toine heeft zijn U.M. studie afgerond bij dhr. Ben van Dijk in het toen nog bestaande Hilversums Conservatorium en heeft tegelijkertijd zijn aantekening “ Lichte Muziek “ gehaald bij Erik van Lier.

Toine is al vanaf 1991 werkzaam als Bastrombonist bij de toenmalige JWF-Kapel. ( vanaf 2005 KMKJWF ). In die jaren maakte hij ook deel uit van het “ Daniël Speer Trombone Consort “. Dit ensemble bestond uit - Gerard de krom- -Gert Jan Rongen- Hans Moren- en Toine.

Op dit moment is hij ook dirigent van Fanfare “ Crescendo “ uit Ruinen. Tegelijkertijd heeft Toine de tijd gevonden om een muziek instrumenten reparatie zaak te beginnen in Assen. In samenwerking met “ Passier Muziek Emmen ” is er nu ook een aftakking in “ Passier Muziek Assen “ ( Reparaties op afspraak bellen naar 0626900362 ) of kijken op de website www.passiermuziekassen.nl

 

Naam: Toine Weterings       

Leeftijd: 43

Verjaardag: 26 juni

Conservatorium: Tilburg en Hilversum

Hoofdvak: Bastrombone

Werkzaam bij/als:  Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, dirigent, muziek-

instrumentenreparateurFavoriete citaat: Na regen komt altijd weer zonneschijn


Mijn favoriete links:

www.slideunit.nl

www.passiermuziekassen.nlE-mail Toine!mailto:toine@slideunit.nl?subject=onderwerp%20