Martijn C. Veenstra

 
 

Martijn Christian Veenstra (1976) is full-time muzikaal ondernemer. Al vanaf zijn vroege jeugd was Martijn vastberaden zijn carrière in de muziek te zoeken. Op zijn 17e besloot hij om definitief te kiezen voor de trombone. Vier maanden na deze beslissing werd hij aangenomen in de vooropleiding van het  Prins Claus Conservatorium. Na het VWO begon Martijn zijn studie Klassiek Trombone bij Sipke Bakker. Na drie jaar in Groningen te hebben gestudeerd, besloot Martijn om bij Ivan Meijlemans, solo trombonist van het Concertgebouw, lessen te nemen aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Terug in Groningen studeerde Martijn twee jaar later succesvol af bij Jilt Jansma aan het Prins Claus Conservatorium. Tijdens zijn studie volgde hij vele masterclasses van bekende trombonisten zoals: Ian Bousfield, Jacques Mauger (Parijs), Jurgen van Reijen en Christian Lindberg.


Hierna begon Martijn met de studie HaFaBra-Directie bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude aan het Prins Claus Conservatorium. Tijdens deze studie volgde hij vele workshops en masterclasses onder leiding van bekende componisten en dirigenten, waaronder: David King, Johan de Meij, Luc Vertommen, Nigel Clark en Jan Bosveld. In juli 2007 studeerde hij af.


Naast het dirigeren heeft Martijn zich gespecialiseerd in het  arrangeren van veel verschillende stijlen muziek voor bigband, ensembles en (blaas-)orkesten. Hij dirigeert in binnen- en buitenland, is trombonist bij het professionele ensemble Slide Unit en begeeft zich tegenwoordig ook als producer in de muziekwereld. Naast dirigent, arrangeur, trombonist en producer is Martijn een succesvolle koper docent, onder meer aan het Clockhuys CkC te Haren (Groningen).


 
E-mail Martijn! mailto:martijn@slideunit.nl?subject=onderwerp%20